• Persoonlijke aanpak
  • MfN register mediator
  • Het kind staat centraal
Tel: (06) 21 69 59 60

Kind centraal

Scheiden is vaak een moeilijk proces en brengt vele gevolgen met zich mee. Naast de consequenties voor jezelf, zoals huisvesting en financiën, heeft scheiden een enorme invloed op kinderen. 

Gevolgen voor kinderen

Een (vecht)scheiding kan behoorlijke consequenties voor kinderen hebben. Voorkomende zaken zijn onder andere het verstrikt raken tussen de boosheid van de ouders naar elkaar, het ontstaan van een loyaliteitsconflict of de verzorgende rol opnemen voor een of beide ouders. Dat kinderen daar zelfs later als jongvolwassenen en volwassenen nog de effecten van kunnen ervaren is middels menig studie wel duidelijk.

Het kind centraal

Om deze reden staat in onze aanpak het belang van kinderen centraal. Het is belangrijk om in de rol als man / vrouw de belangen goed te verdelen en tot de beste oplossing te komen. En wij zien erop toe dat ook juist het belang van het kind optimaal wordt meegenomen in de afspraken die worden gemaakt. 

Afspraken maken over de kinderen

Als je gaat scheiden, moeten er veel afspraken worden gemaakt. Er komt nog meer bij een echtscheiding kijken als er kinderen bij betrokken zijn. Hoe zit het met het recht om de kinderen te zien? Wat is co-ouderschap? Hoe stel je een verblijfsregeling op? Hieronder een overzicht van aandachtsgebieden waarover afspraken gemaakt moeten worden:

Verblijfsregeling kinderen
Als jullie gaan scheiden, moeten jullie een verblijfsregeling voor de kinderen opstellen. Jullie kinderen hebben immers recht op omgang met beide ouders. Hoe ziet een verlblijfsregeling er in de praktijk uit? Meer>

Co-ouderschap
Afspraken over de omgang met jullie kinderen kun je baseren op co-ouderschap. Wat zijn de voor- en nadelen van co-ouderschap? En past co-ouderschap bij jullie? Meer> 

Ouderschapsplan
Als jullie minderjarige kinderen hebben, zijn jullie verplicht een ouderschapsplan te maken. Jullie mogen zelf de invulling van het ouderschapsplan bepalen. Wel ben je verplicht over enkele zaken afspraken te maken. Meer>

In onze aanpak zorgen we ervoor dat ook het belang van het kind wordt meegenomen en dat hierover heldere afspraken worden gemaakt.

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?

Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen:

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Klantervaring

Mediator heeft voor mij en mijn ex-partner voor rust en begrip gezorgd in de relatie, waardoor het dagelijkse contact veel gemoedelijker is nu, dan de 3 jaar ervoor dat we al uit elkaar waren.
P. t. V.

Aangenaam ik ben Ine Bolssens

Als echtscheidingsmediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van gesprekken om tot het beste resultaat te komen.

Waarmee kan ik je helpen?

Ouderschapsplan

‘Een ouderschapsplan gaat niet over rechten maar over verantwoordelijkheden.’ Scheiden betekent het einde van een relatie tussen twee volwassenen, maar niet het einde van de relatie tussen ouder en kind. Kinderen blijven de ondersteuning en liefde van hun ouders nodig hebben.