• Persoonlijke aanpak
  • MfN register mediator
  • Het kind staat centraal
Tel: (06) 21 69 59 60

Mediation bij scheiding

Je relatie is vastgelopen en je overweegt om uit elkaar te gaan

Overweeg je te scheiden? Twijfel je, of dat de enige oplossing is? Jullie hebben besloten om te scheiden en je wil dat graag op een constructieve vreedzame manier doen? Jullie zoeken ondersteuning bij alle zaken die komen kijken bij een echtscheiding, zowel de praktische als emotionele zaken?

Echtscheiding mediation

Echtscheiding mediation is een manier om op overzichtelijke wijze samen tot afspraken te komen, die door jullie beiden gedragen worden. Een manier dus die leidt tot duurzame afspraken, waarin jullie je beiden gekend zullen voelen. Dit leidt meestal tot een sterke verbetering in de onderlinge communicatie .

Betere afspraken

De ervaring leert dat een scheiding begeleidt door een professionele familie mediator vaak soepeler verloopt. Afspraken die gemaakt worden zijn duurzaam en zijn een optimale oplossing die aansluit bij de belangen van alle partijen.

Als partners uit elkaar en als ouders samen verder

Een belangrijk onderdeel van scheiding mediation is het begeleiden in de verandering in de relatie als partners naar het bestendigen van hun vernieuwde rol ouderrol.

Wat kun je verwachten?

Onze persoonlijke en respectvolle aanpak zorgt voor ruimte voor beide partijen. Jullie gaan samen in gesprek over de voor jullie belangrijke onderwerpen. Pijnlijke zaken worden geadresseerd (besproken) en met de juiste aandacht naar duurzame oplossingen getransformeerd. Wensen worden uitgesproken. Elkaars belangen en de belangen van kinderen worden inzichtelijk gemaakt. Progressie wordt gevierd.

Onderwerpen die de revue passeren zijn oa:

• rolscheiding partners en rolbevestiging ouders,
ouderschapsplan en omgangregeling,
• verdeling vermogen, schulden, inboedel, pensioenen etc
• alimentatie

Wilt u beter zicht op wat er zoal bij komt kijken? Zie het overzicht onderwerpen echtscheiding bemiddeling.

Eén loket

Bij ibmediation kun je terecht voor het hele traject. Van scheidingsmelding tot en met de definitieve inschrijving ‘gescheiden’ in de gemeentelijke basisadministratie.

Ine Bolssens werk nauw samen met collega’s, advocaten, financiële adviseurs, e.a., waardoor de expertise gebundeld wordt en tijd uitgespaard wordt. Hierdoor kán het hele traject onder een dak behandeld worden.

De te zetten stappen en de tijdsduur

• Komen tot afspraken: gemiddeld 3 tot 5 gesprekken van 1,5 uur met een interval van 2 weken om zaken te laten bezinken of verder uit te zoeken.
• Opstellen ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant als slotstuk van deze periode.
• Indienen echtscheiding bij de rechtbank en wachten op goedkeuring: ca 7 weken.
• Inschrijven in het gemeentelijke basisregister: kort na uitspraak.

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend kennismaken?

Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen:

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Klantervaring

Ik kijk met tevredenheid terug op de ondersteuning die je ons hebt gegeven in een hele pittige levensfase. Dank daarvoor. 
E. vd V.

Aangenaam ik ben Ine Bolssens

Als echtscheidingsmediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van gesprekken om tot het beste resultaat te komen.

Waarmee kan ik je helpen?

Echtscheiding mediation specialist

Ine stimuleert in haar aanpak mensen om de communicatie met zichzelf en hun partner aan te gaan en vanuit dit nieuwe perspectief (anders) naar zaken te gaan kijken, met als doel tot een betere oplossing te komen. Lees meer over Ine Bolssens.