• Persoonlijke aanpak
  • MfN register mediator
  • Het kind staat centraal
Tel: (06) 21 69 59 60

Trainingen en coaching

Het leven is als een rivier. Zolang het lekker blijft stromen brengt het nieuw leven en verfrissing. Maar soms hopen takjes, bladeren, stenen zich op en dreigt een rivier te vernauwen of dicht te slibben of zelfs te overstromen. Bewust 'schoon' houden van de rivier vraagt om stilstaan, onderzoek en actie. 
 
Onze beleiding gaat verder dan mediation.
Wij bieden ook training en coaching aan rondom relatie en communicatie.
Zowel voor u persoonlijk als voor u als werknemer.
 

Uit de negatieve spiraal.

Ooit was er verliefdheid die de basis legde voor een leven met elkaar. Alles liep haast als vanzelfsprekend. Je voelde je gezien door elkaar, jullie deden dingen samen, er was plezier en een verbonden gevoel, er kwamen kinderen.  Het leven leek een tijdje zo  vloeiend en vanzelfsprekend door te gaan. Maar in de loop der tijd is dit gevoel mogelijk veranderd. Door het krijgen en opvoeden van de kinderen, door de onderlinge verschillen die nu ineens tot irritaties leiden waar ze eerst als complementair werden gezien, door anders omgaan met de teleurstellingen en uitdagingen van het leven. 
“We lijken elkaar een beetje kwijtgeraakt.”
“We kunnen steeds minder van elkaar hebben.”
“We leven langs elkaar heen.”
“De liefde lijkt opgedroogd.”
Het kan voelen als een knoop die zich langzaam aan steeds strakker trekt. Die, als er niets iets veranderd, zo vast komt te zitten dat alleen doorhakken nog mogelijk lijkt. Probeer het niet zover te laten komen. Laat je helpen om de actie-reactie patronen waar je in terecht bent gekomen te doorbreken. Willen jullie werken aan je relatie? Dan begeleid ik jullie daar graag in. En omdat elke relatie haar unieke wisselwerking heeft is maatwerk de sleutel. Wil je meer over mijn begeleiding weten? Neem gerust even telefonisch contact met me op.
 

Een nieuw begin.

Je leven weer oppakken na een scheiding is zelden makkelijk. Scheiden gaat namelijk vaak gepaard met een heel pallet aan gevoelens. Vooral als er ook nog kinderen bij betrokken zijn. Gevoelens van schuld, verdriet, gekwetsheid, falen, onzekerheid, angst voor wat komen gaat.  Tijdens het scheidingsproces is er niet zo veel ruimte om deze gevoelens een plek te geven. Je aandacht gaat dan voonamelijk naar het praktisch en zakelijk regelen van de echtscheiding én de kinderen zo goed als mogelijk vrijwaren van alle spanning en onzekerheid die dit proces voor je kind met zich mee kan brengen. Eenmaal gescheiden, levend in de nieuwe werkelijkheid, komt er ruimte voor onverwerkte gevoelens.  Ruimte voor het doorvoelen van de effecten van de scheiding. Dit is een periode waarin je de keuze hebt om bewust naar deze effecten te kijken en vanuit bewustzijn te bepalen of en op welke manier je deze ervaring van invloed wilt laten zijn op je nieuwe leven. 
"Ik blijf het toch stiekem een beetje lastig vinden om mijn kinderen enthousiast te horen vertellen over de leuke dingen die ze bij hun vader hebben gedaan."
"Ik vertrouw echt niemand meer. Voor mij geen relatie meer."
"Ik ben stiekem een beetje bang dat mijn kinderen de nieuwe partner van hun moeder leuker gaan vinden dan mij."
"Ik val telkens in een gat als mijn kinderen naar de andere ouder toe zijn."
"Wie ben ik nou eigenlijk nog?"
Herken je jezelf hierin en wil je jezelf weer stevig en open voelen, dan is de training "Een nieuw begin" een aanrader. 
 

Stromen op de werkvloer

Samenwerken wordt over het algemeen als prettig ervaren. Jullie weten van elkaar wat je moet doen. Je kent de trekjes van de ander wel. Je gunt elkaar wat speelruimte. Alles wat goed gaat vooral zo houden. En soms loopt het stroef. Je ervaart minder begrip voor of bij de ander. Afspraken worden maar steeds niet nagekomen. Het schort aan overleg. En nog meer van deze voorbeelden. Inzicht krijgen in ieders communicatiestijl en motivatoren, biedt een opening naar verbetering van de samenwerking. We kunnen jou en je team in 2 dagen, met lichtheid en humor, een andere wereld van samenwerking laten zien en ervaren. Neem even telefonisch contact met mij op voor meer informatie.
 

Mediationvaardigheden voor leidinggevenden

Als leidinggevende vind je het belangrijk dat alle persoonlijkheden en talenten optimaal samenvallen op de werkvloer. In de meeste gevallen lukt dat ook. En soms lijken twee of meer collega's niet zo goed samen te kunnen werken. Beide van goede wil, maar samen lukt het niet echt.  Er dreigt of ontstaat een conflict. Door het toepassen van mediationvaardigheden kun je als leidinggevende de autonomie en de oplossing van het verbeteren van de samenwerking bij de betreffende werknemers laten en toch voortgang in het proces realiseren. Geen betere oplossing als een oplossing die door werknemers zelf is bedacht. Hoe doe je dit? Neem even telefonisch contact met mij op voor meer informatie.
 

Persoonlijk stromen

Soms is praten niet de ingang om wat vastzit in beweging te krijgen. Veel van onze onverwerkte gevoelens zetten we ergens vast in ons lichaam. Rebalancing, het woord zegt het al, brengt hoofd en lijf weer bij elkaar. Rebalancing is lichaamswerk door middel van trage en diepe aanrakingen. Dit begeleidt door een professionele lichaamswerker. Ratelt je hoofd heel goed, maar voel je je wat afgesloten van je lichaam? Heb je last van nek en schouders of andere 'vage' klachten? Meer weten wat Rebalancing voor je kan betekenen? Klik dan hier. Je wordt doorgeleid naar Apollo Rebalancing, een samenwerkingspartner.
 

Klantervaring

Heel prettig hoe je te werk gaat. Dank daarvoor.
P.

Aangenaam ik ben Ine Bolssens

Als echtscheidingsmediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van gesprekken om tot het beste resultaat te komen.

Waarmee kan ik je helpen?

Ouderschapsplan

‘Een ouderschapsplan gaat niet over rechten maar over verantwoordelijkheden.’ Scheiden betekent het einde van een relatie tussen twee volwassenen, maar niet het einde van de relatie tussen ouder en kind. Kinderen blijven de ondersteuning en liefde van hun ouders nodig hebben.