• Persoonlijke aanpak
  • MfN register mediator
  • Het kind staat centraal
Tel: (06) 21 69 59 60

Tarieven

Gratis intakegesprek

Het intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Dit intakegesprek kan zowel telefonisch of via een persoonlijk gesprek verlopen. De mediator zal inhoudelijk niet ingaan op het conflict. Er wordt in dit gesprek uitgelegd hoe de werkwijze van de mediator is en wat er van de partijen verwacht wordt.

Tarieven

Het grote voordeel van mediation is dat de kosten veel lager zijn dan wanneer men kiest voor de juridische weg. Bij mediation zijn er gemiddeld 3 tot 5 gesprekken nodig om gezamenlijk tot een oplossing te komen. De gesprekken duren ongeveer 1 à 1,5 uur. Daarnaast worden de werkzaamheden zoals het opstellen van het ouderschapsplan, echtscheidignsconvenant, alimentatieberekening, overzicht vermogensdeling en correspondentie in rekening gebracht.

Het tarief voor mediation bedraagt € 150,- per uur excl. BTW. (€ 181,50 inclusief) Berekende uren worden gespecificeerd op factuur. De kosten van de mediation worden verdeeld onder de partijen tenzij men dit anders overeenkomt. Dit wordt vooraf vastgelegd in de mediationovereenkomst.

De totale kosten van de mediation zijn natuurlijk afhankelijk van de snelheid waarmee de oplossing van een conflict bereikt wordt. Gemiddelde totale kosten zijn € 1.800,00 tot € 2.000,00. Dit is inclusief indienen verzoek en rechtbankkosten en exclusief leges voor benodigde uittreksels.


Vergoeding

Wanneer u kiest voor mediation kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van de kosten. Dit kan via de rechtsbijstand van uw verzekering of via rechtsbijstand van de overheid. Wanneer men een te laag inkomen en vermogen heeft, is het mogelijk om een toevoeging te krijgen. Dit houdt in dat de kosten € 53,- bedragen voor een mediation van 4 uur.
ib mediation staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust Mediator en kan daardoor eenvoudig een toevoeging aanvragen bij de overheid. Is uw inkomen lager dan € 36.400,- (gehuwden, samenwonende, éénoudergezinnen) of is uw inkomen lager dan € 25.800,- (alleenstaande) dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. Belastingbetalers in box 3 komen niet in aanmerking. Indien u hierover meer wilt weten, kunt u contact op nemen met ib mediation of informatie lezen op de website van Raad voor Rechtsbijstand.


Reiskosten

Er worden voor zowel binnen als buiten de regio Gouda géén reiskosten berekend.

Klantervaring

Erg zuiver, blijft goed neutraal en levert correcte informatie om tot verantwoorde oplossing te komen.
E. vdr. H.

Aangenaam ik ben Ine Bolssens

Als echtscheidingsmediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van gesprekken om tot het beste resultaat te komen.

Waarmee kan ik je helpen?

Het ib mediation traject

  1. Intakegesprek
  2. Opstellen mediationovereenkomst
  3. Mediationgesprekken, komen tot afspraken
  4. Vastleggen afspraken
  5. Laten indienen bij de rechtbank
  6. Lees meer