• Persoonlijke aanpak
  • MfN register mediator
  • Het kind staat centraal
Tel: (06) 21 69 59 60

Tarieven

Gratis intakegesprek

Het intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Dit intakegesprek kan zowel telefonisch of via een persoonlijk gesprek verlopen. De mediator zal inhoudelijk niet ingaan op het conflict. Er wordt in dit gesprek uitgelegd hoe de werkwijze van de mediator is en wat er van de partijen verwacht wordt.

Tarieven

Het grote voordeel van mediation is dat de kosten veel lager zijn dan wanneer men kiest voor de juridische weg. Bij mediation zijn er gemiddeld 3 tot 5 gesprekken nodig om gezamenlijk tot een oplossing te komen. De gesprekken duren ongeveer 1 à 1,5 uur. Daarnaast worden de werkzaamheden zoals het opstellen van het ouderschapsplan, echtscheidignsconvenant, alimentatieberekening, overzicht vermogensdeling en correspondentie in rekening gebracht.

Het tarief voor mediation bedraagt € 160,- per uur excl. BTW. (€ 193,60 inclusief) Berekende uren worden gespecificeerd op factuur. De kosten van de mediation worden verdeeld onder de partijen tenzij men dit anders overeenkomt. Dit wordt vooraf vastgelegd in de mediationovereenkomst.

De totale kosten van de mediation zijn natuurlijk afhankelijk van de snelheid waarmee de oplossing van een conflict bereikt wordt. Gemiddelde totale kosten zijn € 2.200,00 tot € 2.400,00. Dit is inclusief advocaatkosten voor het indienen van het gezamenlijk verzoek echtscheiding of ontbinding en de rechtbankkosten (=griffierecht) en exclusief leges voor benodigde uittreksels.


Vergoeding

Wanneer u kiest voor mediation kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van de kosten. Dit kan via de rechtsbijstand van uw verzekering of via rechtsbijstand van de overheid. Wanneer men een te laag inkomen en vermogen heeft, is het mogelijk om een toevoeging te krijgen. Dit houdt in dat uw kosten voor een mediation van 4 uur of meer tussen nihil en € 117,00.
ib mediation staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust Mediator en kan daardoor eenvoudig een toevoeging aanvragen bij de overheid. Is uw inkomen lager dan € 42.400,- (gehuwden, samenwonende, éénoudergezinnen) of is uw inkomen lager dan € 30.000,- (alleenstaande) dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. Belastingbetalers in box 3 komen niet in aanmerking. Meer hierover vind u hier of op de website van Raad voor Rechtsbijstand.


Reiskosten

Er worden voor zowel binnen als buiten de regio Gouda géén reiskosten berekend.

Klantervaring

Wij willen je bedanken voor de inzichten die we door jouw manier van vragen hebben opgedaan. Wij zijn er zeker van dat ons dat tot betere gescheiden ouders maakt.
I. en J.

Aangenaam ik ben Ine Bolssens

Als echtscheidingsmediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van gesprekken om tot het beste resultaat te komen.

Waarmee kan ik je helpen?

Wat is echtscheiding mediation?

Met echtscheiding mediation kom je gezamenlijk tot elkaar en tot het maken van de beste oplossing. De echtscheiding mediator bedenkt geen oplossingen en neemt geen standpunt in, maar begeleidt je in dit proces richting passende gedragen afspraken vastgelegd in een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant.